Už čoskoro!

Naše syrové nite chutia naozaj každému. Už čoskoro budete môcť svoj názor zverejniť aj na našom Facebooku a účte Google+.

breadcrumb v2
ÚvodVýroba

Výroba


Celý fígeľ našej výroby sa skrýva v znalostiach Janky Síčovej, ktorá pracovala dlhé roky na salaši, kde sa naučila tajomstvám syrárskeho kumštu. Pustila sa do výroby obľúbených nití na vlastnú päsť. Netrvalo to dlho a po okolí sa rýchlo rozniesol chýr o ich výnimočnej a lahodnej chuti.

Prvotriedne potraviny a tradície sú hlavnými prísadami našej výroby, preto sa spoliehame na kvalitné nepasterizované mlieko z Višňovského družstva. Lahodné syrové nite vyrábame overenými tradičnými postupmi, pri ktorých nie je miesto na lajdáctvo.

Výrobné tajomstvo neprezradíme, ale necháme vás aspoň jedným očkom nazrieť do našej výroby.
Syrovinu zbierame do plienok ako kedysi a necháme ju zrieť. Syr potom nakrájame na rovnomerné kúsky a dáme do hrnca roztopiť. Potom už len ťaháme nite z horúcej vody.
Naše pracovníčky musia mať azbestové ruky, pretože s rukavicami sa to jednoducho nedá. Nite potom necháme schladiť v studenej vode a na určitý čas ich vložíme do soľného roztoku. Naše syrové nite majú spotrebu 7 dní. Ale tak dlho vám doma určite nevydržia.

Tajný tip

Chcete vedieť ako spoznať dobré syrové nite už na prvý pohľad? V prvom rade sledujte dobu spotreby. Čím je dlhšia, tým môžu mať nižšiu kvalitu. Farba vám zase prezradí, či sa pri výrobe použilo odtučnené alebo neodtučnené mlieko. Naše nite majú také pekné žltkasté zafarbenie, čo je znakom toho, že používame neodtučnené mlieko.

Ochutnať syrové nite Naše predajne